24 maart 2020

Van idee naar ontwerp

Hoe komt een print eigenlijk tot stand?

Er zijn heel veel manieren om een dessin te ontwerpen. Helemaal handmatig, juist volledig digitaal of met een speciaal programma wat vormen en lijnen omzet in een repeterend patroon. 

Mijn ontwerpen starten altijd met een handmatig proces. Dat kan een tekening zijn waar ik een lino stempel van maak (zoals bij de teckel en vissen print), een kleurenstudie met verf op doek of een collage van knipsels op papier. De volgende stap is dat ik het werk geheel of gedeeltelijk digitaliseer. En dan ga ik aan de slag met Photoshop om er uiteindelijk een print of dessin van te maken.
Het voorbeeld hiernaast is van mijn nieuwste print. Deze zal binnenkort in de webshop te vinden zijn (sjaal). Maar je kunt natuurlijk ook stof bestellen en er dan zelf wat moois van maken!


Op Instagram post ik regelmatig foto’s van deze stappen! Leuk als je me daar ook volgt (klik op het Instagram icoon in de menubalk en je komt direct op mijn account terecht).

De tas: mijn haat/liefde verhouding

Like the contents of your handbag, You don't know why it’s there

(lyrics: Alone by The Beautiful South)


Er zijn van allerlei soorten mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensenmensen, kattenmensen, schoenenmensen, ochtendmensen en natuurlijk tassenmensen. Zelf behoor(de) ik in ieder geval niet tot die laatste categorie. Ik heb een ontzettende haat/liefde verhouding met tassen. Ik kan bijna kwijlend van verlangen naar een tas kijken maar als ik hem dan heb gebruik ik hem niet. Ik voel me of net de postbode of net Annie, afhankelijk van het formaat tas. Dus als ik op stap ga prop ik alles los in mijn broekzakken en als ik die niet heb misbruik ik mijn chef buitendienst (lees echtgenoot) daarvoor. Die loopt dan vervolgens met zijn zakken volgepropt (de schat). Want er moet natuurlijk wel van alles mee: labello, sleutels, portemonnee, labello (voor als de eerste kwijt raakt), telefoon, agenda. Dat werkt niet volgens hem. Dus sinds kort heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en gaat er steeds vaker een tas mee. 

En, ik begin het zowaar leuk te vinden! Mijn absolute voorkeur gaat uit naar een lekker grote tas. Daar kan veel in! En dat zit er dan ook in (oke, da's een nadeeltje). En ja, van de helft vraag je je inderdaad af: waarom? En waarom zit hetgeen je nodig hebt altijd helemaal onderin. Dus daar heb ik iets op bedacht : etuitjes. Ik heb een paar etuitjes in mijn tas die ik als ware "organiseerneuroot" heb ingedeeld op thema (labello's, pennen en sleutels, make-up voor onderweg etc). 
Voordeel, als je een andere tas gebruikt, hoef je alleen de etuitjes over te hijsen en niet je hele tas uit te mesten!
 

De opening  van de webshop heeft helaas een beetje vertraging opgelopen maar  de eerste tien klanten ontvangen straks zo'n feestelijk etui gratis bij hun bestelling! En binnenkort zijn er in de webshop nog veel meer leuke etuitjes te koop! Houd de site en nieuwsbrief in de gaten, ik houd je op de hoogte!

Netflix tip: Zumbo’s Just Desserts

 Ik zou mezelf zeker geen keukenprinses willen noemen maar ik ben wel gek op lekker eten. En kijken naar hoe een ander al dat lekkers klaarmaakt heeft op mij een heel rustgevend effect. En ik word er vrolijk van! De desserts die in dit programma worden gemaakt zijn (soms) ronduit kunstwerken. En ze zijn zo in beeld gebracht dat je ze bijna kunt proeven! 
Klein minpuntje:  in seizoen 1 loopt er een hyperactieve Italiaanse dame te schreeuwen hoeveel tijd de deelnemers nog hebben. Aangezien zij verder geen enkele functie had hebben ze haar in seizoen 2 gelukkig thuisgelaten. Maar verder dan dat een echte aanrader!